Летни бури! Жълт код за валежи и гръмотевици в половината страна

  • 20 август 2024 06:11

  • 4163
  • 0
Летни бури! Жълт код за валежи и гръмотевици в половината страна
© Pixabay

НИМХ издаде жълт код за гръмотевични бури в 13 области. За други 3 е в сила жълт код за жега.

Днес още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има условия за градушки. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево.

Вятърът ще е слаб, в Североизточна България - до умерен от изток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 28°.

Жеги до края на август, възможни са и летни бури

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина.

Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини