В страната ще нахлува хладен въздух

интернет
share

В следобедните часове валежи и гръмотевици ще има и в останалата част от страната.

Явленията допълнително ще се активизират по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък, особено в централните и източни райони от страната, където валежите ще са интензивни, локално са възможни и градушки. Максималните температури ще са в широки граници – от 22-23° в Северозападна до 33-34° в Югоизточна България, където през по-голямата част от деня ще се задържи слънчево.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и няма да се променя съществено. В планините ще има валежи и гръмотевични бури, в много райони интензивни. Ще духа умерен северен, по високите части югозападен вятър, който привечер ще се усилва. Максимална температура на 1200 м около 21°, на 2000 м около 14°.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево с характерния бриз. Привечер ще се заоблачи и през нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми. Тогава и вятърът от север чувствително ще се усили. Максимални температури между 28 и 31°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но към края на деня ще започне да се усилва.

 

Водещи новини

Още новини