Повдигат нови обвинения срещу двама депутати от ДПС

share

Прокуратурата ще повдигне нови обвинения срещу двама депутати от ДПС, твърди Стандарт. Това са Митхат Табаков и Гюнай Сефер.

По-рано днес Табаков получи четиригодишна присъда за подкуп в размер на 10 000 лева от управителя на ВиК Силистра Петко Горбанов. До часове от прокуратурата обаче ще повдигнат още 4 обвинения по две нови дела срещу депутата. Това е втората ефективна присъда срещу народния представител. В края на миналата година Софийският градски съд го осъди на 5 години по делото за нарушение на Закона за обществените поръчки за изграждането на нова ВиК система.

Обвинения ще има и срещу Гюнай Сефер. Неговият имунитет беше поискан от Борис Велчев през 2009 г. заради съвместна сделка с Митхат Табаков. Прокуратурата намери злоупотреби при изграждане на път между село Окорш до главния път Шумен-Силистра от фирми, свързани със Сефер.

Пътят е общо 7 км и 300 м. Бил е черен, трябвало е да се асфалтира чрез обществена поръчка, която се финансира от Министерство на финансите. Два пъти е бил обявяван търг за една и съща отсечка с различни фирми - и двете свързани с Гюнай Сефер. От общо 7300 км реално са построени около километър, твърдеше тогава прокуратурата.

Водещи новини

Още новини