Извратен пенсионер педофил отърва затвора

share

Извратен пенсионер от Полски Тръмбеш отърва затвора, след като бе изправен на съд по обвинение за опит за блудство с малолетна ,пише в. "Монитор".

58-годишният Христо Христов бил пенсионер по болест. Това обаче не му пречело да се заглежда по малки момиченца.

През април тази година, докато вървял по улицата мъртвопиян, Христо забелязал 13-годишната И. А., която се прибирала към къщи. Възрастният мъж я проследил, нахълтал след нея в дома, съборил я на леглото и започнал да я опипва.

Момичето успяло да се отскубне от насилника и избягало, а вечерта разказало всичко на родителите си. Те подали сигнал в полицията и още на следващия ден педофилът бил арестуван. При направената справка са оказало, че Христо Христов е криминално проявен и два пъти е бил арестуван за измама и кражба.

Въпреки това обаче съдът проявил необичайно снизхождение към престъпника рецидивист и приел сключеното между него и прокуратурата споразумение за условна присъда. Сред причините за меката присъда са неговото заболяване, това, че в момента на извършване на престъплението е бил в нетрезво състояние, както и че не е успял да извърши докрай престъпните си намерения спрямо детето.

Водещи новини

Още новини