Баба Божия към съдията: Питай майка ти дали пуши коз

share

78-годишната баба Божия Бикова не призна вината си пред съда и заяви, че е отглеждала марихуана от немотия. Преди месец пенсионерката от петричкото село Самуилово бе осъдена на 2,5 години лишаване от свобода на първа инстанция за притежание и отглеждане на марихуана.

„Не мога да ям, откакто ме осъдиха", заяви баба Божия. Тя твърди, че е сяла боб, но някой е подхвърлил семената, за да натопи сина й. „Аз не съм толкова глупава", обяснява старата жена, информира БТВ.

„Някои станаха чорбаджии в нашия район, а мен ...",вайка се жената и твърди, че всички знаят кои са хората, садящи марихуана по техния край.

Бабата е рецидивист, защото от 2007 г. е съдена за притежание на марихуана няколко пъти. Жената признава обаче само за един случай. Направила го, защото тогава имала 150 лв. заем.

За да плати разноските по делото е теглила кредит от 2000 лева, а пенсията й е 160 лв., удържат й по 60 лв. за вноските по заема.

Според нея тя е мразена в селото заради мъжа й, който „излъгал много женски", но избрал нея.

„Не съм пушила цигари, не съм пила ракия. И марихуана не съм пробвала", твърди тя. Казала на съдията, който я попитал дали пуши канабис: „Питай твоята майка дали пуши!"

Припомняме, че преди време бабата каза: "По-добре ме разстреляйте, отколкото да ме пращате в затвора!"

Водещи новини

Още новини