Спецсъдът остави в ареста Пилето

share

Специализираният наказателен съд остави в ареста Иво Чобанов - Пилето.

Припомняме ви, че той беше задържан заедно с Мариян Бонев и Павел Симов  в петък, 28 септември, при спецакция на ГДБОП и СОБТ. Тримата са привлечени като обвиняеми за участие в престъпна група и склоняване към проституция. Пилето е и основен заподозрян за нападението срещи Благой Иванов - Багата.

Съдът освободи обаче Мариян Бонев и Павел Симов, защото според събраните доказателства до момента не може да се твърди, че има изобщо организирана престъпна група.

Същото така в заседанието е станало ясно още, че няма достатъчно доказателства Бонев и Симов да са притискали и държали насила 22-годишна жена и да са я карали да проституира.

Досъдебното производство е било образувано срещу неизвестен извършител - група лица, които в София от 2008 г. досега са участвали в организирана престъпна група създадена за склоняване към проституция.

Пилето обаче е извършил посоченото престъпление според  разследващите и затова съдът прецени, че има опасност обвиняемият Ивайло Чобанов да извърши друго престъпление.

Делото бе гледано при закрити врата.

 

Водещи новини

Още новини