Прокуратурата се захвана със случая с бития оператор на бТВ в Хасково

Pixabay
share

Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за това, че на 27 октомври 2024 г. в гр. Хасково е било причинено разстройство на здравето на П.К., оператор в телевизия BTV, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс.

На 27 октомври 2024 г., сутринта, репортер и оператор на телевизия BTV се намирали на ул. “Ястреб“ в гр. Хасково, за да разговарят с хората във връзка с провеждащите се парламентарни избори. При опита си да вземат интервю те били нападнати от група мъже, вследствие на което операторът на медията бил ударен с два шамара. В хода на образуваното досъдебно производство са извършени разпити на свидетели и са назначени лицево-идентификационна и съдебномедицинска експертизи. Приобщени са и записи от видеонаблюдение. 

Нападнаха екип на бТВ, който отразява изборите

От извършените до момента действия по разследването са събрани  достатъчно доказателства за виновността на лицата - Ю.Ш., на 34 г., и О.Ш., на 59 г., баща и син, в извършване на престъпление по чл.131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс  - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за това деяние, за което им са връчени призовки за явяване пред разследващия орган. По делото сe извършват активни действия по разследването и при събирането на достатъчно доказателство за друго престъпление или за по-тежко такова, обвинението ще бъде прецизирано, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Водещи новини

Още новини