Съдът отмени уволнението на Александър Морфов, юристите на Народния театър ще обжалват решението

Булфото, архив
share

Софийски районен съд (СРС) отмени уволнението на режисьора Александър Морфов от директора на Народния театър „Иван Вазов“. Той е назначен обратно на длъжността „главен режисьор“, а Народния театър ще му изплати глоба в размер на 800 лева, се посочва в решение на съда от 14-ти октомври., пише бТВ. 

Народният театър ще трябва да изплати и втора глоба в размер на 160 лева на СРС. Решението може да бъде обжалвано в рамките на 2 седмици пред Софийски градски съд.

Темида и скандалите в Народното позорище

Припомняме, че скандалите в Народния театър започнаха още през есента на 2022 година. Тогава режисьорът Александър Морфов влезе в пререкания с пиара на театъра Велислава Кръстева. В началото на март 2023 г. Морфов беше уволнен от директора на театъра Васил Василев, а Кръстева обяви, че напуска поста на пиар.

След скандала в Народния театър: Велислава Кръстева официално обяви, че напуска

Последваха шествия в подкрепа на Морфов, в които участваха негови колеги и творци.

По-късно, от Народния театър съобщиха, че Александър Морфов не е възстановен на работа. "Решението на съда във връзка с делото на Александър Морфов срещу дисциплинарното му уволнение не е окончателно. Според юристите на Народния театър то е неоснователно. Решението ще бъде обжалвано", уточниха оттам. 

Водещи новини

Още новини