Николай Кокинов: Не мисля, че г-н Сарафов е проблема като личност и магистрат

Кадър - Нова телевизия
share

Не мисля, че г-н Сарафов е проблема като личност и магистрат. Познавам го от около 20 години, него и съпругата му. Той е прокурор от кариерата, добре приет сред колегите си. Няма нищо лошо в това, че са го номинирали, тъй като в момента като че ли се успокои прокурорската част от съдебната система с избора му на изпълняващ длъжността. Това коментира в ефира на Нова телевизия бившият градски прокурор на София Николай Кокинов за номинацията на и.ф Борислав Сарафов за титуляр за длъжността.

"Щом е едно име, как да не е сигурно? Един кандидат за един пост. Ако се стигне до датата 16 януари, вече няма какво да спъне кандидатурата. Иначе НС също може да я спре с промени в съдебната власт или с нарочно решение да спре процедурата до избиране на нов персонален състав на ВСС", коментира адвокат Велислав Величков от "Правосъдие за всеки".

Дишева за кандидатурата на Сарафов: Персоналният състав на ВСС е същият като при Гешев

"Същото мнозинство, което избра Иван Гешев и два пъти го спаси от освобождаване, за 15 дни го освободи и назначи светкавично Борислав Сарафов. Той каза, че не иска да е главен прокурор. В рамките на две седмици си промени мнението", отбеляза Величков.

Водещи новини

Още новини