Постоянен арест за мъжа, возил полицай на капака на колата си в Плевен

МВР
share

Постоянен арест за мъжа, влачил в продължение на километър и половина по улиците на Плевен полицай върху капака на автомобила си. Той е криминално проявен и осъждан многократно, но към момента е реабилитиран.

Според обвинението деянието е извършено с изключителна дързост и умишлено. След получен сигнал за мъж, който се опитва да изведе от страната момиче с цел проституция, пострадалият криминалист опитва да го задържи.

Когато полицаят се легитимира, 33-годишният водач потегля бързо, повличайки служителя. В автомобила е имало жена и оръжие.

Джигит помете полицай, качи го на капака и го вози един километър

„Полицейският служител се е опитвал да се задържи с върха на пръстите си, през цялото време е отправял разпореждания да спре автомобила, което допълнително е гресирало водача и той е предприемал твърде опасни маневри като резки завои вляво и вдясно, увеличаване на скоростта“, посочи пред БТВ Дияна Илиева, заместник-окръжен прокурор в ОП-Плевен.

По време на съдебното заседание обвиняемият заяви, че осъзнава грешката си и съжалява, но не е разбрал, че върху капака на автомобила му се е хвърлил полицай.

„Това е един нещастен инцидент както за пострадалото момче, така и за него“., каза адвокатът на обвиняемия Валя Петкова.

Извеждането зад граница на жени за проституция е доходен бизнес, но все по-често се извършва доброволно, казаха за бтв от прокуратурата и полицията.

„Не се ангажирам с коментар на суми, но е факт, че е доходоносно“, посочи Александър Атанасов, инспектор сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Раненият полицай ще бъден награден. 

Водещи новини

Още новини