Пуснаха кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер под домашен арест, решението на съда беше посрещнато с аплодисменти от симпатизантите му

Булфото
share

Хасковският окръжен съд постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ за кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер, сина му Али Али и общинския служител Байрям Иляз.

Определението влиза в сила незабавно. Прокуратурата ще протестира решението. Делото е насрочено за 10 октомври от 10:00 часа в Апелативния съд в Пловдив.

Решението на съда беше посрещнато с аплодисменти от симпатизантите на Искендер, дошли от цяла България, за да го подкрепят. След като чу решението на съда, кметът на Минерални банира коментира, че е чист пред съвестта си.

Мюмюн Искендер, Али Али и Байрям Иляз бяха в следствения арест от 20 септември с обвинение за организирана престъпна група, извършила злоупотреби с евросредства от Държавен фонд „Земеделие“.

Джевдет Чакъров за арестите на членове на ДПС: Ще предложим отмяна на изборите

И през септември пред съда в Хасково се събраха десетки поддръжници на Искендер, който е единственият общински кмет в областта, заявил подкрепата си за Доган.

Снимка: Булфото

По-късно протестът се пренесе и под прозорците на следствения арест, като участниците в него определиха случващото се за „предизборна бухалка“.

Водещи новини

Още новини