Дилъри от Враца, хванати с дрога за над 17 000 лв., отиват на съд

bulphoto (архив)
share

Дилъри са предадени на съд от Окръжна прокуратура - Враца, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвиняемите Х.А., на 41- години, и Б.М., на 35 години, са предадени на съд от Окръжна прокуратура – Враца по дело за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Х.А. и Б.М. са от с. Сухаче, област Плевен, познавали се, от няколко години живеели и работели в гр. София.

В началото на 2023 г. в ОД на МВР на гр. Враца постъпила оперативна информация, че двамата се занимават с дейност по разпространение на наркотични вещества на територията на град Враца и град София. За проверка на сигнала била създадена организация и предприети съответни действия за задържането на лицата.

Задържаха шестима наркопласьори в Русе

На 10.01.2023 г. в района на ж.к. „Сениче" в гр. Враца управляваният от Х.А. лек автомобил, м. „Опел", бил спрян за проверка от полицейските служители. В колата пътувал и Б.М.

При извършване на претърсване в багажника на превозното средство било намерено и иззето по съответния ред голямо количество вещество от еднороден вид. При първоначалния тест то реагирало на кетамин. Водачът и собственик на автомобила Х.А. бил изпробван за употреба на наркотични вещества, при което била установена употреба на амфетамин. Били са иззети документите на автомобила и свалени регистрационните му табели.

Откритата в автомобила суха растителна маса, представляваща синтетичен канабиноид ADB BUTINACA, е с общо тегло 885,74 грама. Според оценителната експертиза стойността на наркотика е 17 169,13 лева.

ADB BUTTNACA е синтетичен канабиноид, поставен под контрол съгласно Списъка за растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредният ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина от Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Обвиняемият Х. А. е привлечен към наказателна отговорност и за шофиране след употреба на наркотично вещество.

Предстои делото да продължи в съда.

Водещи новини

Още новини