Ивет Стайкова под домашен арест при живата си баба, а не при родителите си

Булфото
share

Ивет Стайкова, обвинена за бруталното убийство на актрисата и нейна баба Виолета Донева през октомври 2022 г., е пусната под домашен арест. Въпреки че прокуратурата е протестирала решението на Софийския градски съд от 3 юни, на закрито заседание Апелативният съд е изпратил 19-годишното момиче в апартамента на баба му и дядо му по майчина линия на 11 юни. Те са изявили желание пред магистратите да се грижат за нея.

Майката на Ивет има ново семейство и бебе. Баща й живее извън София. Той е син на убитата Виолета Донева. "От един месец Ивет е в жилището на баба си и дядо си - обясни пред "24 часа" един от защитниците - адв. Петър Чалъмов. - Домашният арест беше потвърден и от САС. Тя се чувства добре, настроена е позитивно и иска да учи. Чете книги и е спокойна. Има огромно желание да се интегрира максимално бързо в обществото. Ограничила е кръга на контактите си и общува само с хора, които са коректни към нея. Баба й и дядо й лично изявиха желание да я приемат при тях и да отговарят за поведението й. Те я обичат безрезервно и вече са й простили за стореното. Поели са ангажимент внучката им да не остава без надзор дори за минута."

Стайкова е обещала пред роднините си никога повече да не взема наркотици. След убийството на Виолета Донева като свидетел бе призован бившият й приятел Мартин, който разказа, че от близо 5 години момичето е употребявало амфети, екстази, марихуана, кокаин, антидепресанти и приспивателни. Пред съдия Милен Михайлов Ивет се зарече да не докосва дрога и се съгласи, ако бъде пусната под домашен арест, периодично на адреса й полицейският екип, който ще я посещава, да й прави тестове за наличие на забранени вещества в кръвта. До момента проверките показват, че е чиста. Вероятно за това Ивет е ограничила изключително много контактите си с някои от приятелите си, с които е общувала, преди да убие баба си. Подбрала е само най-тесен кръг от хора, които са се интересували от нея и докато е била в затвора. Според запознати Стайкова е загърбила предишния си начин на живот и е била категорична, че не желае да попада в "лоши среди", в които е гравитирала преди престъплението.

Пуснаха под домашен арест Ивет Стайкова - подсъдима за убийството на актрисата Виолета Донева

През последните месеци в Сливенския затвор Ивет беше неузнаваема. Нямаше и следа от буйното момиче, което се биеше с другите затворнички и посягаше на надзирателите. Преди да бъде пусната под домашен арест, тя натрупа позитиви в характеристиката си - спазваше всички правила, нямаше нито едно наказание и започна работа в плетачния цех, където с останалите арестантки шиеше хавлии и кърпи за баня. Като "образцова" я определиха и служителите на затвора.

"Искам само едно нещо - час по-скоро да се прибера в София, за да завърша образованието си", казваше тя пред адвокатите си, докато беше зад решетките.

Водещи новини

Още новини