Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница

Pixabay
share

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани спрямо началника на Районното управление на полицията в града Крум Зарев, съобщиха за БНР от обвинението. 

Досъдебното производство по случая е от средата на май, а конфликтът между двамата по телефона станал през март. Ако бъде доказана вината му, Дангов може да получи до 5 години затвор, коментираха магистрати.

От прокуратурата съобщиха през май, че градоначалникът се заканил по телефона на полицейския шеф Зарев с думите: "Щом искаш война, ще има война. Ще те приключа и съсипя – и теб и твоите близки!". Проблемът бил по това, че срещу Дангов имало подадени жалби в полицията за уволнени от него служители на Общината. И по тези жалби градоначалникът трябва да бъде разпитан. Тогава Дангов каза, че политическите му противници търсят реванш, искат нови избори и мотивите за досъдебното производство са политически.

СГП решава за скандала с руското знаме на 9 май в Дупница

След внесения срещу него обвинителен акт в съда кметът Дангов каза: "Политически мотивираните действия, когато се използва съда и особено политически мотивираната прокуратура, така се получава. По време на съдения процес те могат да поискат абсолютно всичко. Съдът е този, който казва какво, как да се случва нататък. Оттук нататък ще бъдем в правото си да показваме нашата гледна точка". 

Водещи новини

Още новини