Полицаят, счупил челюстта на студент, остава в ареста

Булфото
share

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, обвинен за побоя над 19-годишен младеж в района на плажен бар край Созопол. Инцидентът стана на 1 юли. 

В залата полицаят бе доведен с белезници.

Служителят на МВР е временно отстранен от длъжност. Обвинението срещу него е за нанасяне на средна телесна повреда. Побоят е станал заради изпуснато парче пица на земята.

Бащата на задържания полицай от Бургас Христо Петров - Иван Петров се яви като свидевтел. Мъжът бе призован по искане на защитата на делото за мярката му за неотклонение. "Синът ми не се е укривал, напротив - лично уведоми за случилото се прекия си началник. Той не е такова момче, постъпи в МВР, за да спазва закона и да се бори с престъпността. Но във въпросната нощ са го провокирали. Група момчета са уринирали върху парчето пица, с което е трябвало да вечеря. Едното е вдигнало ръце срещу сина ми и тогава той му е ударил шамар", обясни той, цитиран от 24 часа.

Адвокатът на полицая-бияч: Надрусани и пияни младежите са му съборили пицата и са уринирали върху нея

"Христо научава няколко дни по-късно, че го дават по новини и социални мрежи. Оттам се обажда на прекия си началник, че е станала една беля. Началникът е казал, че знае от предния ден. Може би след ден-два получава призовка за разпознаване, лично аз го заведох в Четвърто. Ден-два нямаше никакво обаждане. Питах Христо дали някой му се е обадил. Той каза: Не. Аз го закарах с моята кола в Созопол, после го задържаха. Христо никога не се е укривал. Има камера, която показва, че постоянно е влизал и излизал от града", каза свидетелят.

Бащата изрази съмнение дали изобщо пострадалото момче е със счупена челюст. "Пише разместване на два-три зъба. Оттам нататък кога е ходил в "Пирогов", кога е приет...Защото пътят е 400 километра. Всичко става по пътя", каза бащата.

Самият Христо Петров заяви пред съда, че не е човек, който би се укрил, камо ли да не съдейства на органите. И поиска по-лека мярка за неотклонение, но съдът го остави в ареста.

За най-тежката мярка за неотклонение пледира прокуратурата с мотив, че обвиняемият може да се укрие или да повлияе на свидетелите. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда от 2 до 10 г. затвор. Наложена му е и забрана да напуска страната.

"Няма как да е такова обвинението, след като съдебно-медицинската експертиза все още не е готова и не се знае какви точно са травмите на пострадалото момче", заявиха в съдебната зала адвокатите на полицая Бойчо Боев и Петър Димитров. Те отново лансираха версията, че клиентът им е бил провокиран от поведението на група момчета - компанията на бития Владимир Радев.

Бащата на полицая разказа, че е научил от социалните мрежи за станалото и че синът му се издирва. "Синът ми е искал да си признае, казал е на прекия си началник, че е станала беля. След 1-2 дни получи призовка за разпознаване. Лично аз го закарах в полицията в Созопол, където бе на разположение почти цял ден. През цялото време Христо не се е укривал", заяви бащата Иван Петров. Според него синът му не е охранявал партито за Джулай Морнинг, а е взел жилетка на охранител, за да не плаща вход, тъй като не можел да си го позволи.

21-годишният Христо Петров работи като патрулиращ полицай в Четвърто РУП от октомври м.г. и все още е бил в изпитателен срок. 

Разследването все още не е установило в качеството си на какъв точно е бил на Петров на партито за джулая край Созопол.

Водещи новини

Още новини