15 г. затвор за мъжа, убил със самоделна пушка бившата си

Pixabay
share

15 години затвор за мъжа, който застреля със саморъчно изработена пушка бившата си.

Трагедията се разигра дни преди миналата Коледа в пазарджишкото село Симеоновец.

Сигнал за тежкото престъпление е получено на 18 декември малко след 19 часа. Незабавно към къщата са насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на „Спешна помощ“.

В двора на имота лекари и униформени откриват тяло, което се оказало на 41-годишна жена. Периметърът около селото е блокиран от полицейски автопатрули, а на местопроизшествието започнал щателен оглед.

Жестоко убийство в пазарджишко село: Мъж е застрелял съпругата си

След мащабно издирване е задържан 39-годишен мъж, който преди време е живял на семейни начала с жертвата.

В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани.

На арестувания са направени тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества, като алкохолната му проба отчела 1.32 промила. Според прокуратурата убийството е извършено предумишлено. Използвано е саморъчно изработено еднозарядно оръжие, 12-ти калибър, предназначено за стрелба с ловни патрони.

Окръжен съд - Пазарджик е осъдил бившия приятел на жертвата на 15 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален "строг" режим.

Със същата присъда той е осъден да плати общо 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на близките на убитата жена.

Мъжът, убил жена си в Пазарджишко, бил пиян и с незаконно оръжие

Присъдата подлежи на протест или обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Водещи новини

Още новини