40-годишният Васил, застрелял тъста и тъща си в Маноле, бил попски син

  • 05 декември 2023 11:00

  • 4045
  • 2
40-годишният Васил, застрелял тъста и тъща си в Маноле, бил попски син
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Син на свещеник е 40-годишният Васил, който тази нощ застреля с незаконна ловна пушка тъща си Атанаска (57) и мъжа й Иван (61), простреля сина им Запрян (36) и накрая се самоуби. Действието се разви в пловдивското село Маноле, малко след полунощ.

"Баща му беше свещеник – поп Иван, който служеше в нашата църква, но преди години почина", разказаха потресени жители.

Влошени семейни отношения са причината за кървавата баня, гласи първоначалната версия на разследващите. Какви обаче могат да са те, че да костват толкова животи, гадаят манолчани. И се молят да оцелее простреляният син на жертвите Запрян, когото местните наричат Танчо.

Три трупа след убийство и самоубийство в Маноле

Стрелбата е станала в етническата махала, която местните жители наричат Гръцкия квартал, тъй като много от обитателите са били по гурбети в южната ни съседка и са си построили къщи в гръцки стил.

"Заможно семейство са. Имат магазин за хранителни стоки и барче за кафе и алкохол в самия двор на къщата си и в гаража", разказаха пред "24 часа" хора от Маноле. Фамилията често излизала на работа в чужбина. Според местни нищо чудно кавгата, довела до три трупа, да е свързана с пари, имоти или наследство.

Подробности за жестоките убийства, самоубийството и простреляният мъж в с. Маноле

В момента цялата махала е блокирана от полиция и жандармерия, тъй като огледите още не са приключили и вървят разпити на съседи.

В селото тази сутрин отидоха главният секретар на МВР Живко Коцев, окръжната прокурорка на Пловдив Ваня Христева и директорът на областната полиция Георги Чергов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4045 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.05 | 13:12

2
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.12.05 | 12:37

1
а..а..попасизнае..

Добави коментар

Водещи новини