Затвор за таксиджия, участвал в телефонни измами

share

60-годишен таксиметров шофьор получи две години затвор заради участие в телефонни измами, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд. Престъпленията са извършени в периода от трети до десети август 2010 година.

Неизвестен мъж се свързал през 2010-а чрез мобилен телефон с таксиметровия шофьор и му предложил да ходи до посочвани преди това адреси и да взима пратки, които да доставя на уточнявани впоследствие места. За дейността на шофьора било обещано заплащане от стотици левове.

Само седмица след поемането на „поръчките” били осъществени три телефонни измами на възрастни жени. На всички тях било казано, че децата им са претърпели злополука и се нуждаят спешно от средства за оказване на медицинска помощ.

Подсъдимият получавал точни указания за адреса и сумата, която трябва да носят пострадалите. Той дори предоставял телефона си за разговор с мнимия доктор.

Таксиметровият шофьор бил заловен пред дома на поредната жертва на измама. Нейният съпруг се усъмнил и сигнализирал в полицията.

Причинената имотна вреда на пострадалите е в размер на 11 000 лева. Подсъдимият е съизвършител с други неустановени и неиздирени лица.

Водещи новини

Още новини