Свидетел по "Килърите" осъден условно

share

Радослав Димитров, който е един от най- важните свидетели по делото "Килърите" , получи 8- месечна условна присъда за притежание на наркотици. Димитров ще трябва да заплати и глоба в размер на 2 500 лева.

Той бе задържан при полицейска акция на 22 септември 2010 г. на паркинга на 5-ти километър край Шумен. Тогава в служебния джип “Киа”, който мъжът управлявал, ченгетата намериха найлоново пликче с малко над 7 грама марихуана. По време на съдебното заседание повечето свидетели, сред които и обвиняемия по “Килърите” Георги Вълев твърдяха, че Радослав Димитров е добър мъж и професионалист, като се усъмниха някога изобщо да се е занимавал или ползвал наркотици. Единствено варненският адвокат Пламен Луков обясни, че преди време в дискотека Димитров му е споделил, че е ползвал марихуана от време на време. На свой ред обвиняемият отрече да е воден подобен разговор и добави, че според него Пламен Луков е “некоректно лице”, с което има неуредени финансови взаимоотношения.

При стартирането на делото “Килърите” Димитров стана един от ключовите свидетели на прокуратурата. От него обвинението очакваше показания срещу търновския бизнесмен Георги Вълев, при когото Димитров работел няколко години като счетоводител и дори редовно ползвал служебния джип “Киа” за лични нужди. На 7 февруари тази година Радослав Димитров се отказа от дадените по-рано показания срещу Вълев, като изтъкна, че те са му били изкопчени под натиск. Дни преди това обаче на търновчанина му бяха повдигнати обвинения за намерените у колата му наркотици.

Водещи новини

Още новини