Спецпрокуратурата иска постоянна мярка за собственика на кораба с 3 т. кокаин

share

Днес се очаква Специализираната прокуратура да поиска постоянна мярка за задържането на Руслан Колев и Дойчин Дойчев. Двамата ще отговарят по обвинения за организиране на престъпна група, а причината са откритите миналата седмица 3 тона кокаин на кораба "Свети Николай" край бреговете на Испания.

Дойчев е собственик на задържания плавателен съд, а Колев, който е отговарял за набирането на екипажа, е сочен за организатор на транспорта на дрогата. Двамата са в столичния следствен арест и трябва да останат там до утре.

Според Дойчин Дойчев фирмата му може да носи отговорност само за сигурността на плаването. Разследващите обаче смятат, че собственикът на "Сийборн трейд" и капитанът на кораба са знаели какво се пренася. Предполага се още, че в транспортирането на кокаина са участвали и някои от задържаните в Испания български моряци. Не е изключено част от тях също да бъдат обвинени.

Очаква се тази седмица, по време на среща между вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега, да стане ясно дали процесът срещу задържаните българи ще бъде воден у нас или в Испания. Екипажът на кораба „Свети Николай" беше арестуван на 15-ти август в открито море, на около 80 км от брега на южния град Кадис, при операция „Еспартана".

Водещи новини

Още новини