Отложиха делото на световния шампион Михаил Ганев

share

Районен съд Габрово не даде ход на делото срещу Владимир Иванов, който е обвинен, че намушка световния шампион по борба Михаил Ганев. Инцидентът стана на 26 декември миналата година в бар в Габрово.

В мотивите на съда се посочва, че пострадалият Михаил Ганев е нередовно призован по днешното дело, тъй като се намира на спортен лагер в Русия. Той е упълномощил двама адвокати да го представляват в съда, но те не присъстваха заради други ангажаименти. Призованите свидетели и вещи лица, които днес не присъстваха на делото няма да бъдат санкционирани. В призовките им другия път ще се посочи, че при следващо неявяване ще бъдат глобени. Делото бе отложено за 26 септември.

Световният шампион по борба свободен стил в категория до 84 килограма Михаил Ганев беше намушкан с нож в габровския бар „Текила" рано сутринта на 26 декември. При инцидента пострадаха още двама души - братът на бореца, Петър, и Калоян Косев от Севлиево. За инцидента бе задържан 31-годишният Владимир Иванов от Габрово.Той остана в ареста 44 дни, след което съдът го пусна под домашен арест. По-късно председателят на районния съд Диана Петракиева му разреши да пътува до Испания, тъй като е подсъдим там по дело за грабеж.

На излизане от съдебната зала днес обвиненият Владимир Иванов каза, че испанското дело също е било отложено, но отказа коментар по него. Обясни, че в момента не работи и е в тежко финансово положение, издържан от баща си. Иванов подчерта, че се притеснява от вендета от страна на приятелите на Михаил Ганев, но досега не е получавал конкретни заплахи. На въпрос чувства ли се жертва, той отговори "Нещата щяха да са много различни, ако инцидентът не беше с известна личност. Оказа се, че мен ме биха, вкараха ме в ареста, а сега си имам главоболия".

Водещи новини

Още новини