Ивайло Демерджиев: От списъка "Магнитски" в България аз не виждам особен ефект

Кадър - bTV
share

Три години и половина Васил Божков трърди, това което е твърдял и преди.Разпитите му ще доведат до разпити на Горанов, Севда Арнаудова и на Борисов. Това заяви в ефира на bTV адвокат Ивайло Демерджиев, председател на Висшия адвокатски съвет. 

Дали се е върнал доброволно или не - в контекста на случая няма никакво значение. Струва ми се, че приоритетни ще са мащабните дела, категоричен е Демерджиев. 

Вероятно има съмнения за нарушаване на неприкосновеността на Васил Божков и затова има държавна охрана, смята още Дерменджиев. Той посочи, че тя е получена след преценка на прокуратурата.

Васил Божков и семейството му вече са с охрана

Беше пропуск Божков да не бъде разпитан онлайн. Особено, че това бе по времената на ковид, когато подобни практики бяха чести, поясни Дерменджиев. И обясни, че вероятно след разпитите на Божков за повторни показания ще бъдат извикани и Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Дерменджиев посочи, че за процеса няма значение дали Божков се е прибрал доброволно или е екстрадиран. Според адвоката обаче изглежда сякаш прибирането е било доброволно.

От списъка "Магнитски" в България аз не виждам особен ефект, заяви той. 

Адвокатът говори и за временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов като напомни, че той беше част от екипа на Иван Гешев, който тръгна да променя Конституцията.
 


 

 

Водещи новини

Още новини