Прокурорската колегия на ВСС назначи Елена Каракашева за заместник на главния прокурор

Булфото (архив)
share

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи съдията от Върховния касационен съд Елена Каракашева на длъжността заместник на главния прокурор.

Предложението е на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. То бе прието с осем гласа „за“ и нито един „против“. Решението на магистратите влиза в сила от 1 септември 2023 година. 

При представянето на предложението си изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов посочи, че познава Елена Каракашева от повече от 20 години и я определи като изключително принципен и стойностен човек и магистрат. Той обърна внимание, че Каракашева има завиден опит като администратор и административен ръководител.

„Тя е достатъчно добър професионалист, преминал през всички нива в системата“, заяви Борислав Сарафов. По думите му заемането на позицията заместник главен прокурор от Елена Каракашева ще придаде не само тежест на самата прокуратура, но и авторитет и стабилност на институцията. 

Сега Борислав Сарафов има един заместник – Мария Павлова. Тя бе избрана от Прокурорската колегия по предложение на Сарафов на 19 юни.

Сарафов предлага върховен съдия за свой заместник

Водещи новини

Още новини