Проф. Вълчев: Сметките, че този ВСС ще може да избере нов главен прокурор са криви

Булфото (архив)
share

Ще бъде направен сериозен опит за отстраняване на главния прокурор. Сметките, че този ВСС ще може да избере нов главен прокурор са силно надценени и криви, защото и освобождаването и назначаването (б.р. на главен прокурор) стават с укази на президента. Това заяви деканът на Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Според проф. Вълчев този ВСС, който по думите му е с отдавна изтекъл мандат, няма каквито и да е основания да прави големи промени в съдебната система.

Биляна Гяурова: Гешев натисна еnter и предупреди Борисов и Сарафов да се подготвят

„Има голямо запрашаване в атмосферата, купеста облачност и на много места ще вали с гръмотевици“, така лаконично отговори на въпрос за случилото се във вчерашния ден – изказванията на главния прокурор Иван Гешев и заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

 „Това, което се случва, показват няколко много важни неща – големият проблем на българската съдебна система, в частта ѝ с прокуратурата – не е личността на главния прокурор. Смяната на човек от един пост никога не решава проблемите в една система“, заяви проф. Даниел Вълчев.

По думите му начинът на предлагане и избор на главен прокурор не е добре измислен в Конституцията.

Проф. Вълчев обясни, че стартира „Здравен барометър“ - нова гражданска инициатива насочена към наблюдение, анализ и оценка на състоянието, ефективността, устойчивостта и развитието на системата на здравеопазване в България.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Водещи новини

Още новини