Изправят пред съда обвиняем за жестокото убийство на мъж в Дупница

Pixabay
share

Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Васил В. за умишлено убийство, извършено от него на 17-годишна възраст по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това съобщиха от Апелативната прокуратура.

Обвиняемият е отглеждан от баща си, а в десети клас престанал да ходи на училище. През 2016 г. извършил противообществена проява, за която му била наложена възпитателна мярка по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Епизодично работил на различни места. Започнал системно да употребява алкохол и тютюневи изделия, сприятелил се с криминално проявено лице, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Убийството беше извършено на 6 май т.г. след консумиране на алкохол край двора на черквата "Св. Георги" в Дупница. На пейките в района бил 59-годишният Георги К. от София, който черпел по случай имения си ден.

Около полунощ, докато се състезавал по канадска борба с Георги К., Васил В. избухнал в необуздана ярост. Ударил с ръка в лицето опонента си, качил се на масата и на няколко пъти го изритал в тялото. Повалил пострадалия на земята и започнал саморазправа с него. Нанесъл му множество юмручни удари и ритници по главата и тялото.

Обвиняемият преустановил жестокия побой, чак когато негов приятел му предложил да отидат до намираща се в близост игрална зала. На тръгване Васил В. взел от лежащия на земята Георги телефонния му апарат и яке, в което имало негови лични вещи и пари. След посещение на казиното обвиняемият се прибрал вкъщи.

Предадоха на съд обвиняемия за убийството на мъж в село Боснек

Безжизненото тяло на Георги К. било открито около 6,00 часа на следващата сутрин. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на деянието Васил В. бил задържан от органите на полицията.

Изготвената по делото съдебно медицинска експертиза е установила, че смъртта на пострадалия се дължи на получената закрита черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража", а делото ще продължи в съда. На заседанието на Кюстендилския съд на 9 май т.г. за определяне на мярката за неотклонение, непълнолетният Васил се призна за виновен и обяви, че е убил 59-годишния мъж след игра на канадска борба и обиди на етническа основа, отправени към него от жертвата. На заседанието стана ясно, че в деня на убийството Васил имал рожден ден. 

Водещи новини

Още новини