Касапинът Адриан остава в ареста

share

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста задържания за убийството на 22-годишния Николай Йорданов - Адриан Ангелов.

Ангелов обжалва решението на предходната инстанция да му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". Защитата му днес
отбеляза, че обвиняемият е съдействал на разследващите и не е осъждан. Според прокуратурата и съда убийството е извършено с особена жестокост и има опасност Ангелов да извърши друго престъпление, ако излезе на свобода. Апелативните съдии отбелязаха, че макар и косвени, доказателствата срещу него на този етап са достатъчни, за да остане в ареста. След като заподозреният бе задържан министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че той е направил пълни самопризнания. Тъй като разследващите са разпитали Ангелов само като свидетел, заявеното от него няма как да се ползва като доказателство по време на процеса, стана ясно днес.

Ангелов обаче е участвал в следствен експеримент, при който е показал къде се намират ключовете от буса, с който Николай Йорданов е доставял стоки. В квартирата на обвиняемия в кв. "Овча купел" е открита кръв на Йорданов, а след убийството Ангелов е видян да продава пити кашкавал, които жертвата му е доставяла. Обвиняемият отказа да говори както пред съда, така и пред журналисти след края на заседанието.

Николай Йорданов изчезна на 13 юни. Части от тялото му бяха намерени дни по-късно до Враца. Според разследващите Адриан Ангелов е разчленил тялото и е изхвърлил на различни места частите, за да прикрие престъплението.

Водещи новини

Още новини