Спецпрокуратурата обясни защо не може да бъде разпитан Васил Божков

Булфото архив
share

Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв начин. Това обясниха от спецпрокуратурата пред Нова телевизия.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Оттам напомниха, че документът с обвинението се предава лично срещу подпис. И тъй като Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме договор за правна помощ, всичко зависи от добрата воля на местните власти.

Съдията, който трябваше да одобри протоколите за претърсвания в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, си направи отвод

„Дори след като му се предяви това обвинение,  далеч не значи, че автоматично, в свободен формат, можем да осъществим телефонна връзка или видеовръзка с това обвиняемо лице. Или с което и да е друго обвиняемо лице. Това е процедура”, обяснява ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„Това е първият момент, в който лицето научава за какво точно е обвинено. Наказателно-процесуалният кодекс забранява между предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвиняем и разпита на обвиняем, да се извършват други действия с участието на обвиняемото лице”, заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Водещи новини

Още новини