Биячът на Митко от "Капана" на свобода срещу 5000 лева

Plovdiv24
share

Пловдивският районен съд реши срещу парична гаранция от 5000 лева да освободи от ареста Ивайло Дадански, обвинен в лека телесна повреда по хулигански подбуди спрямо уличния продавач Митко Стоянов, който продава чорапи.

Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата за постоянен арест с аргумента, че мярката е прекалено тежка.

Припомняме, че Пенов, който има заведение в квартал "Капана", е обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и е задържан от събота вечер с полицейско разпореждане.

Прокуратурата поиска "задържане под стража"за нападателя на Митко от Пловдив

"Действително се установява, че обвиняемият е съпричастен към деянието. Бил е осъждан 4 пъти - три от тях за измами и едно за обсебване", отчете съдът, цитиран от 24 часа.

Побоят над Митко е извършен в изпитателния срок на предишно осъждане. Предвид засиления обществен интерес съдът смята, че Дадански няма опасност да се укрие, тъй като е семеен, с две малки деца, има и бизнес.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

По време на заседанието Дадански поднесе извинение към пловдивчани и лично към Митко. Той се представи като "селски тип, варненец, със случайно висше образование". В залата се оказа, че по бащина фамилия е Пенов, но след сключване на брак на 30 декември м.г. е приел тази на съпругата си - Дадански.

Прокуратурата ще протестира решението на съда.

Водещи новини

Още новини