Осемнайсет съдии ще проверяват двете спецсъдилища

Булфото (архив)
share

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи 18 съдии от цялата страна, които ще проверяват работата на двете спецсъдилища. Срок за доклада не е гласуван засега.

Осемнайсетте магистрати са избрани чрез жребий - шестима съдии от апелативните съдилища и Военно-апелативния съд и 12 магистрати от Върховния касационен съд.

От квотата на апелативните съдилища са определени Светла Цолова от Бургас, Росица Тончева от Варна, Петя Стоянова-Николова от Велико Търново, Магдалина Иванова - председател на апелативния съд в Пловдив, Камен Иванов от София, полк. Генко Драгиев - заместник-председател на Военно-апелативния съд.

Анализ на спецсъда ще има, не е ясно кой ще го прави и кога

От квотата на ВКС в състава на работната група влизат Лада Паунова, Красимира Медарова, Христина Михова, Ружена Керанова, Петя Шишкова, Жанина Начева, Антоанета Данова, Даниела Атанасова, Невена Грозева-Недева, Блага Иванова, Татяна Кънчева и Надежда Трифонова-Велева.

Съдийската колегия препоръча на председателите на съдилищата, които изпращат проверяващи съдии, те да бъдат освободени от други ангажименти в периода на извършване на анализа.

Водещи новини

Още новини