Арест за французин с турски произход за контрабанда на оръжие и боеприпаси през "Капитан Андреево"

Getty Images/Guliver
share

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо френски гражданин от турски произход, обвинен в контрабанда на голямо количество оръжие и боеприпаси от Турция през България, съобщиха от Съдебната палата.

Както информирахме по-рано днес, Ч. М. /41 г./ бе задържан на ГКПП "Капитан Андреево" на 5 април с 186 газови пистолета, преправени на бойни огнестрелни оръжия, и 7475 патрона от различни калибри. Арсеналът бе открит при щателна проверка на микробуса, в който предполагаемият трафикант пътувал от Истанбул за Германия.

Съдът е счел, че обвиняемият може да се укрие, тъй като няма адресна регистрация или местопребиваване у нас. Освен това, той е с лоши характеристични данни, са част от мотивите на магистратите за определението.

Шофьор на автобус обвинен в контрабанда на златни накити за над 600 000 лева през "Капитан Андреево"

По линия на международния обмен вече е било установено, че обвиняемият има множество криминални регистрации във Франция, сред които фалшифициране на документи, участие в организирана група, употреба на наркотични вещества, домашно насилие, отвличане, незаконно притежание на оръжие и други.

Законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор и глоба от 25 до 100 000 лева, ако сегашните обвиненията се докажат в съда.
 

Водещи новини

Още новини