25 години затвор за жестоко убийство

share

Окръжният съд в Плевен постанови 25 години лишаване от свобода на Алиш И. за извършено от него жестоко убийство.

Подсъдимият беше признат за виновен за това, че на 14 май 2011 година в град Никопол, при условията на опасен рецидив, по особено мъчителен начин и с особена жестокост, умишлено умъртвил 45 - годишната С.Ш.

На основание чл.52, вр.чл.45 ЗЗД подсъдимият Алиш И. беше осъден да заплати на всеки от тримата граждански ищци, между които съпругът на жертвата, сумата от 75 000 лева, представляваща обезщетение за причинени в следствие на деянието неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, в следствие загубата на съпругата С. Ш., ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.05.2011 година, до окончателното и изплащане.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - град Велико Търново, считано от 4 май 2012 година.

С. Ш. е била убита по особено жесток начин като по тялото й са намерени над 10 прободни рани от нож, Убийството е станало около 2 часа през нощта на 14 май 2011 година на 15 - 20 метра от дома на жертвата. Малко преди това тя телефонирала на съпруга си и му казала, че се прибира от работа.

По време на разследването стана ясно, че убиецът отлично е познавал работата на полицията и спокойно е очаквал да бъде проверен. Преди това той се е опитал да прикрие следите от престъплението си като е сменил и изгорил дрехите си, измил се е и е почистил ножа на убийството.

Убиецът е 44-годишен местен жител - стар познайник на органите на полицията и е излежал три присъди от общо 19 години за убийство, изнасилване и отвличане.

Делото ще бъде изпратено на Апелативен съд - град Велико Търново, поради постъпила въззивна жалба от служебния защитник на подсъдимия на 23 април 2012 година.

Водещи новини

Още новини