43 г. затвор за групово изнасилване на тийнейджърки

Булфото
share

Асеновградският районен съд осъди за изнасилване подсъдимите Никола Карастоянов, Никола Делев, Стефан Карастоянов и Николай Петров, съобщиха от пресслужбата на Съдебна палата-Пловдив.

Мъжете са признати за виновни в това, че на 07 май 2010 г. в Асеновград, в местността „Св. Кирик” край Асеновград и в село Леново, област Пловдивска са се съвкупили с две лица от женски пол, ненавършили 18-годишна възраст, като са ги принудили към това със сила и заплашване и деянието е извършено от две и повече лица – престъпление по чл. 152 ал.2 и ал.3 т.1 от НК.

Никола Карастоянов беше признат за виновен и за извършване на блудствени действия по отношение на момичетата – престъпление по чл. 150 ал.1 от НК. (общо пет са обвиненията, за които беше признат за виновен – за изнасилване на момичетата и за извършване на блудствени действия спрямо тях). За извършените от Никола Карастоянов деяния му беше наложено общо най-тежко наказание от 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

За извършеното от Никола Делев, Николай Петров и Стефан Карастоянов деяние им беше наложено наказание от по 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на всеки един от тях.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пловдив.

Водещи новини

Още новини