Само 20 години затвор за Викторио, убил приятелката и дъщеричка си

Булфото
share

Викторио Александров е признат за виновен за убийство на приятелката си Дарина и родната си дъщеря Никол. Това постанови Петчленен състав на Софийския градски съд, предаде репортер на Novini.bg.

15 години Викторио получава за убийството на Дарина и 20 за това на дъщеря си. 1 година му бе дадена за това, че е принудил таксиметровия шофьор със сила да го качи в колата и да откара, след което убива детето си.

Вчера прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия. На първа инстанция съдът обаче постанови присъда от 20 години затвор при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес.

Викторио ще трябва да изплати и обезщетение на почерненото семейство на убитата Дарина. Той ще трябва да покрие и разходите по делото.

Съдебният състав определи първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата. Александров трябва да заплати на родителите общо 400 000 лв. неимуществени вреди.

Родителите на жестоко убитата Дарина: Имаше заплахи и за нашия живот

Вчера Викторио се призна за виновен за извършеното престъпление. Днес след прочитане на присъдата му той запази мълчание. 

Близките на убитите майка и дъщеря обаче останаха потресени от присъдата. Коментираха, че след 20 години той ще излезе от затвора и може отново да извърши престъпление. Както вече се знае семейството на Дарина разкри, че е било заплашвано лично от Викторио. Лелята на Дарина пък се разплака в зала и коментира, че присъдата е подигравка. 

Водещи новини

Още новини