Адвокатът на близките на Милен Цветков разкри каква присъда грози убиеца на журналиста

БТВ
share

Познавах се с Милен Цветков от много години. Поех случая, защото съм морално задължен, не можех да откажа на близките. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Менко Менков – адвокат на близките на журналиста, който беше убит на пътя навръх Великден. 

Припомняме, че 22-годишният Кристиан Николов уби журналиста Милен Цветков в жестока катастрофа в София. Стана ясно, че Николов е бил на коктейл от четири вида наркотици. 

"Близките му заявиха, че сега не е време на отмъщение, а за прошка. Дадох обещание на близките на Милен, че законът ще възтържествува", каза още той. 

"Нов закон, ако има такъв, няма да действа за извършителя на катастрофата, при която загина Милен Цветков, а за следващите. Поздравявам прокурорите, които повдигнаха обвинение за умишлено убийство. Прокуратурата ще се възползва да възобнови тази практика", допълни адв. Менков. 

"Спорен момент е кога са употребени четирите наркотични вещества от страна на извършителят на престъплението", допълни още защитникът на близките на Милен Цветков. 

В памет на Милен Цветков! Мълчаливо бдение пред Съдебната палата в София

"Човек, качил се зад волана на толкова вида наркотици, с мощно превозно средство, с тази скорост и в гъсто населено място в час пик, е осъзнавал какво може да се случи", разкри адв. Менков. 

"На лицето се предвижда наказание между 10-20 години. Той е бил с чисто криминално минало", завърши Менко Менков. 

Водещи новини

Още новини