Погнаха скандалния клип, заснет в Съдебната палата в София

Кадър: Youtube
share

Във връзка със заснемането на видеоклип в сградата на Съдебната палата-София, който предизвика остра обществена реакция и бе окачествен като уронващ престижа на съдебната власт министърът на правосъдието Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) проверка на обстоятелствата във връзка със заснемането на видео продукцията. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

В резултат на проверката бе установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16 февруари 2020 година от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма „Married Young”.

Рапърски клип взриви мрежата. Проверяват по време на пандемията ли е сниман

Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС.

В него се посочва, че достъпът трябва да бъде осъществен по силата на договор между „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД и ВКС. Предоставя се и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати.

Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

Водещи новини

Още новини