Васил Божков хвърли цялата вина в лицето на Димитър Ганев

Булфото (архив)
share

Бизнесменът Васил Божков, който е в неизвестност и се издирва с международна заповед се включи извънредно по телефона в сутрешния блок на БТВ.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че бизнесменът е в неизвестност, изчезнал е и дясната му ръка – Георги Попов.

Васил Божков е избягал. Интерпол ще го издирва

Обвиненията на Божков са следните:

  • за ръководител на организирана престъпна група
  • за принуда за изнудване
  • за опит за подкуп на длъжностно лице
  • а подбудителство и престъпление по служба

Гешев: На Божков са повдигнати 7 обвинения, обявен е за общодържавно и международно издирване! Шефът на ДКХ е задържан за 24 часа

Днес пред Антон Хекимян Божков заяви: „Не съм в България. Не се укривам, но не мисля да се връщам. Ако се върна, сигурно ще бъдат арестуван веднага. Чувствам се застрашен. Не съм в Сърбия. На Балканите съм“.

„Ако Иван Гешев иска да търси престъпници, нека се вгледа по-нагоре от Комисията по хазарта. Ако има виновници – те са там“, обясни той.

„Ако компанията ми дължи пари, нека съставят актове. Тя е достатъчно богата за да плати глобите“, категоричен е Божков. "За няколко години е спечелила няколко стотин милиона лева, но не и толкова, колкото казва Гешев", стана ясно от думите му. Той напомни, че е акционер в „Националната лотария“ и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта (бел.р. Димитър Ганев, изп.-директор на "Национална лотария"). Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери?, попита Васил Божков.

Водещи новини

Още новини