Срокът за разследване на катастрофата с Местан се удължава с нови 2 месеца

Булфото (архив)
share

Срокът на разследване на тежката катастрофа на пътя за „Маказа“, в която участва лидерът на ДОСТ Лютви Местан, и при която загина 6-месечно бебе, е удължен с още два месеца.

Причината е, че все още вещите лица не са изготвили назначената по делото авто-техническа експертиза, съобщава 24rodopi.com. Припомняме, веднъж вече срокът за разследването бе удължен и сега се прави за втори път. На този етап единственият обвиняем по случая е Лютви Местан.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото меле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.

Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му е върната от съда.

Водещи новини

Още новини