Жоро Плъха нахлул да краде в имота на д-р Димитров надрусан, близки на крадеца поискаха обезщетение от 150 бона

Кадър - plovdiv24.bg
share

Първото заседание по делото срещу доктор Иван Димитров приключи за 15 минути.

Съдът отложи делото за 13 май заради непризоваване на Надежда Стоева - жената, с която Георги Джевизов, по прякор Жоро Плъха, живеел на семейни начала. Майката и бащата на убития обаче бяха е залата. Чрез адвокат Елдъров те поискаха по 150 000 лева обезщетение. Близки до Плъха поискаха и максимална присъда за Димитров.

Георги Джевизов е бил надрусан по време на извършване на обира, заяви от своя страна прокурор Георги Пенев, цитиран от plovdiv24.bg. Обвинителят уточни, че именно Надежда Стоева му е осигурила наркотиците.

Съседи на доктор Димитров, които присъстваха в съдебната зала, също изказаха своето мнение. "Това дело е напълно излишно. Не може някой да ти влезе в собствения имот и ти да не се защитаваш. Още повече, че от страна на така наречения Жоро Плъха е имало упражнено насилие и хвърляне на предмети. И какво - да стоиш и да чакаш, да ти направят какво? И това не е само мое мнение, а на всички. Трябва да го оправдаят, изобщо не виждам смисъл от това дело. Винаги е оказвал помощ, няма човек, на когото да не е помогнал в нужда дори от нощна смяна да се е прибирал", заявиха те.

Припомняме, внесеният на 4 февруари 2019 г. от Окръжна прокуратура обвинителен акт спрямо Иван Димитров е за това, че на 2 март 2018 г. умишлено е умъртвил Жоро Джевизов, като убийството е извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана – престъпление по чл. 119 във вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Димитров е предаден на съд и за това, че на 2 март 2018 г. в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка "Валтер“ и боеприпаси за огнестрелни оръжия – 16 броя патрони, 9х18 мм и 1 брой патрон с надпис "1947 GEL 9M38“, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Водещи новини

Още новини