Прокуратура в Ловеч образува досъдебно производство за побоя в местно училище

share

Районната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство по случая с побоя в ловешкото ОУ "Св.св. Кирил и Методий".

Това съобщи за БТА заместник районният прокурор Цецо Рабаджиев. Досъдебното производство е за причинена лека телесна повреда на малолетна по хулигански подбуди. За подобно престъпление се предвижда една година лишаване от свобода или пробация. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на пострадалото момиче, добави Рабаджиев.

Припомняме, в социалните мрежи бе публикуван клип, на който се вижда как при опит да преустанови бой между две момичета от 7-ми клас 60-годишният възпитател Георги Димитров нанася удари с ръка по главата на едното от тях.

Директорката на училището Валя Тодорова заяви, че учителят ще бъде наказан с дисциплинарно уволнение, тъй като е нарушил Етичния кодекс на работещите с деца. Тя поясни, че пострадалото момиче е със специални образователни потребности, проявявала е и друг път агресия. Предстои наказание и за двете ученички.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е разпоредил проверка, в която участват и представители на община Ловеч.

Водещи новини

Още новини