9 години затвор за мъж, опитал да убие брат си

Pixabay
share

Шуменският окръжен съд постанови наказание от девет години лишаване от свобода при строг режим спрямо подсъдимия Митко М. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

68-годишният мъж е бил предаден на съда с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за престъпление по член 115, във член 18, ал. 1 от НК. В съдебна зала подсъдимият признал вината си и поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

На 21 февруари 2018 г. между двамата братя възникнал конфликт в дома им. 56-годишният Румен М. бил освободен наскоро от затвора и се нанесъл да живее в дома на брат си. След почерпка с вино, на която по-малкият брат поканил бездомен мъж, подсъдимият взел брадва и нанесъл множество удари с нея по тялото и главата на Румен.

Пострадалият бил откаран в болницата с тежка черепно-мозъчна травма и в кома. Само благодарение на усилията на лекарите Румен успял да се възстановил след нанесените удари с брадва. За опита за убийството му бил задържан брат му Митко и срещу него било образувано досъдебно производство. Състав на Шуменския окръжен съд е потвърдил определената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ па подсъдимия, взета още в деня на извършване на престъплението.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Водещи новини

Още новини