Прокуратурата с подробности за инцидента със загиналия моряк във Варна

Булфото (архив)
share

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за смъртен инцидент при ремонт на кораб, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство по повод инцидент със загинал и пострадал работник на борда на кораб „Българка“, плаващ под малтийски флаг. Производството се води за причиняване на смърт и телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – по член 123 и по член 134 от НК.

Тежкият инцидент е станал в неделя в Кораборемонтния завод във Варна. При заваръчни дейности 50-годишен мъж е загинал. Предполага се, че причина за смъртта му е изтичане на газ и задушаване. Пострадал е и колега на загиналия, който е настанен с изгаряния във Военноморската болница във Варна.

Още вчера, 28 октомври, действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Извършен е оглед. Назначени са експертизи.

Водещи новини

Още новини