Прокуратурата с подробности за частния самолет, излетял без проверка от летище София и за затворника пускан на свобода срещу подкуп (видео)

Novini.bg
share

Пристигнаха документи на "Гранична полиция", данните които са събрани са от лицата, които са пътували, от разпити на двама служители на летище София, както и от видеокамерите. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг с подробности за частния самолет, излетял без проверка от летище София.

"Прокуратурата в София е преценила, че данните, които са изпратени не са от тяхна компетентност,. Престъплението, което ще се разследва не е за незаконно преминаване на границата, а за грешка извършена от страна на служителите на летището", допълни тя, предаде репортер на Novini.bg. 

"Само едно лице е било проверено. Ще се установи чие е нарушението - на служителите на "Гранична полиция" или на служителите на летище София", допълни говорителят на главния прокурор.

"Престъплението е умишлено и то ще се разследва като такова. Започваме проверка. Чух, че пилотът е платил летищните такси, но това не е изяснено. Въпросът е защо служителите на "Гранична полиция" не са уведомени, че има полет и пътниците е трябвало да бъдат проверени", разкри Арнаудова.

"Затворникът се е освобождавал със съдействието на трима надзиратели на вътрешен и външен портал. Лицето изтърпява наказание за участие в организирана престъпна група за кражба на автомобили, в размер на 6, 8 години затвор. Той е излизал за през деня, като се е връщал вечер в затвора. Ще разследваме и дали излизането на затворника има общо с кражбите на коли, извършени същия ден", коментира тя във връзка с арестуваните надзиратели, пускали престъпник от Варненския затвор.  

"Затворникът е пускан 6 пъти в периода от 31 май до 18 юли.Той е имал телефон вътре в затвора, хванахме го със СРС-та, като служителите ни са изчакали някой от надзирателите да му се обади ", завърши Румяна Арнаудова.

Водещи новини

Още новини