Цар Киро може да получи присъда и за окупирана горичка

Булфото
share

Затвор от една до три години и глоба от две до пет хиляди лева грозят Кирил Рашков заради окупираната от него общинска горичка край Катуница.

Цар Киро я заградил преди десетина години и въпреки че на няколко пъти бил хващан в нарушение и дори съден, той продължил да се шири в общинския имот. Без строителни разрешения построил в него лятната си резиденция, край която гледал нелегално сърни, елени и костенурки. Разследването срещу него е за повторно извършване на престъплението, а освен със затвор и солидна глоба Кирил Рашков е заплашен и с обществено порицание.

Това става ясно от образуваното в края на декември в районната прокуратура в Асеновград поредно разследване срещу Цар Киро. В момента той е в затвора в Пловдив по обвинение за закана за убийство, където дал писмени обяснения и по новото досъдебно производство. Проверката за завладяната от Цар Киро общинска горичка в местността Изгорялата воденица стартира след събитията в Катуница. „Предмет на разследването е цялата процедура през годините, с действията или бездействията на общинските власти, както и за повторното самонастаняване на Кирил Рашков в имота. Има данни за извършено престъпление”, съобщиха от прокуратурата в Асеновград.

Водещи новини

Още новини