Глобиха с 200 лв. мъж забравил да върне открит BlackBerry

share

На безпризорен „BlakBerry 9500” се натъкнал Т. Вълчев (31 г.) преди две лета, както си седял на пейка, докато чакал автобус.

Разбира се, той предположил, че някой от предните чакащи рейса го е изтървал, но решил, че няма да е зле да го задържи за себе си. Затова извадил чуждата сим карта и взел назаем от своя позната друга, за да може да ползва мобилния телефон. Два дни по-късно обаче решил друго – да продаде скъпата джаджа в заложна къща, тъй като щял да вземе добри пари. Стойността на телефона по принцип била 521 лв. Тъй като собственикът на апарата подал жалба в полицията, той бил проследен, а Вълчев подведен под отговорност за това, че не е съобщил за находката си. Той бе изправен пред районния съд, който му наложи глоба 200 лв. Мъжът ще трябва да плати и направените по делото разноски, съобщават от пресцентъра на съда.
Наказанията за това престъпление не са толкова редки. Вече има няколко случая на осъдени варненци, които не са предали на собственика или на полицията намерените от тях джиесеми, които много лесно се проследяват.
 

Водещи новини

Още новини