Прокуратурата е готова с обвинението срещу Боршош

share

Прокуратурата е готова с обвинението срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош, твърди Пик, като се позовава на свои източници в прокуратурата. Документите вече са изготвени и утре ще бъдат обявени официално.

Обвиненията идват след констатациите на вицепремиера по европредседателството Лиляна Павлова. Припомняме, че именно Павлова освободи преди няколко седмици Мирослав Боршош от поста му на директор на двореца, с което отвори кутията на Пандора. След като бе уволнен, ден по-късно премиерът Бойко Борисов го върна на работа, но скандалите около едни липсващи милиони и разходването на парите не стихна. Боршош подаде сам оставка, а прокуратурата вече беше образувала разследване срещу неизвестен извършител. С днешна дата държавното обвинение вече си е намерило извършител.

По-рано стана ясно, че над Боршош е имало и политически чадър. Оли Груева, която е била назначена от тогавашния министър на културата и принципал на НДК Вежди Рашидов изнесе шокираща информация, за това как Боршош е взимал еднолично всички решения, как са давани стотици хиляди левове за постановки, а за всичко това през 2015 година вицепремиерът Томислав Дончев е бил прилежно информиран. Груева му е предала подробен доклад за харчовете, но той потънали някъде и никой не знае какво се е случило тогава.

Водещи новини

Още новини