Румен Радев: Ненчев приземи авиацията (видео+снимки)

Булфото
share

Президентът Румен Радев се яви в съда като свидетел по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, предаде репортер на Novini.bg. Ненчев е обвинен в престъпление по служба заради сключените договори за ремонт на военните ни самолети МиГ-29.

Съдебният процес започна при открити врата. В показанията си държавният глава заяви, че ще даде факти и доказателства, които представляват класифицирана информация. Това наложи делото да продължи при закрити врата.

Преди това пред журналисти президентът Радев заяви, че министър Ненчев е "приземил" авиацията. С Полша той успя да издейства само един договор за ремонт на 6 двигателя. Големият договор за интегрирана логистична поддръжка, който трябваше да сключи и за който го предупреждавах, че ще бъде много дълъг и труден, може би невъзможен, министър Ненчев се хвърли към него слепешката. Това е неговата одисея. Той катастрофира категорично с Полша. В същото време отряза доставките от Русия. И накрая авиацията изпадна в пълен колапс, каза държавният глава.

На въпрос за създадeнета парламентарна комисия за проверка на процедурата за избор на изтребителите "Грипен" президентът Радев заяви, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не разбира нищо от авиация. Този парламент не произвежда закони, а скандали, заяви още Радев.

Водещи новини

Още новини