Йоан Матев пред съда: Медиите лъжат, невинен съм! (видео+снимки)

Булфото
share

Софийският апелативен съд потвърди наложената от Софийския градски съд мярка за неотклонение "задържане под стража" на студента Йоан Матев, който беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години, предаде репортер на Novini.bg

Това, което се казва по медиите, са пълни лъжи. Аз съм невинен, заяви Матев пред съда.

Това, че съм си пуснал брада или тренирам, е нормално - аз съм спортист, ходя на фитнес всеки ден, каза младежът.

От прокуратурата бяха представени нови доказателства от СДВР.

Защитникът на Йоан Матев - адвокат Гюров, поиска от съда най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена. Моля да отмените решението на Софийския градски съд. Няма обосновано предположение, че нашият подзащитик е извършил престъплението, за което е обвинен. Няма и опасност да се укрие, заяви адвокатът.

По думите му няма категорични доказателства, че Йоан Матев е убил Георги Игнатов. Достатъчно ли е, че Йоан е бил в близост до мястото, както и че е засечена клетката? Защо при първоначалния оглед не е открит нож, има ли ДНК по този нож, заяви адвокат Гюров.

Според свидетеля Марсел Матев - брат на Йоан Матев, описанието е фрагментарно и не може да се категорично да се каже, че е Йоан е боравил с този нож.

Водещи новини

Още новини