Съдиите от Балканския регион се събират за шести път

Булфото
share

Шестата международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион започва във Велинград. Основни теми на конференцията са „Финансов мениджмънт на съдебната система" и „Аспектите относно адекватността на съдиите с оглед на етичните стандарти". Организатор и домакин е Висшият съдебен съвет на Република България.

Във форума ще вземат участие представители на върховните регулаторни органи на съдебната власт от Албания, Босна и Херцеговина, България, Италия, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Словения, Турция и Черна гора. Официални гости са Мигел Кармона Руано - Президент на Европейската мрежа на съдебните съвети - Белгия, д-р Чаба Уйкери - Президент на Постоянен офис на Регулаторните съдебни органи на Балканския регион - Унгария, Гюнтер Ворач -Почетен председател на Международна асоциация на съдиите - Австрия, проф. Лазар Груев - Председател на ВКС, Георги Колев - Председател на ВАС, Георги Чамбов - Председател на Пловдивски апелативен съд.

За първи път международна конференция на регулаторните съдебни органи на Балканския регион е проведена през 2006 г. в Сараево. От тогава домакини са били Унгария, Румъния и Черна гора. Създаден е постоянен офис на регионалното сътрудничество със седалище в Будапеща, в Офиса на Националния съвет по правосъдие на Република Унгария.

Водещи новини

Още новини