Обвиниха трима за трагедията на АМ "Тракия"

Булфото
share

Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения на трима души във връзка с катастрофата с автобус на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от институцията.

Обвиненията са за настъпило на 15 юни 2011 г. пътнотранспортно произшествие, при което в автобус „Мерцедес” с рег. №А8534АН са починали девет лица, а единадесет други са получили телесни увреждания. Към наказателна отговорност са привлечени С.Д.Димитров – водач на процесния автобус, Е.Ченгел – съсобственик и управител на „Ентуртранс” ООД гр. Бургас и Н.К.Точев – ръководител група „Транспорт” към „Ентуртранс” ООД гр. Бургас.

С.Д.Димитров е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 15 юни 2011 г. в района на километър 130+585 м на автомагистрала „Тракия”, в Пловдивска област при управляване на моторно-превозно средство – автобус “Мерцедес”, рег.№А85-34АН е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице – девет лица и телесни повреди на повече от едно лице – единадесет лица, като деянието представлява особено тежък случай.

Е.Ченгел и Н.К.Точев са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 15 юни 2011 г. в района на километър 130+585 м. на автомагистрала “Тракия”, в Пловдивска област е причинил смъртта на повече от едно лице – девет лица, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност по смисъла на Закона за автомобилните превози, представляваща източник на повишена опасност – обществен превоз на пътници и товари на територията на Р.България, в качеството му на съсобственик и управител на „Ентуртранс” ООД гр.Бургас /за Ченгел/ и в качеството му на ръководител група „Транспорт” към „Ентуртранс” ООД гр.Бургас /за Точев/ – ЮЛ, извършващо обществен превоз на пътници съгласно Лиценз №00401/20.05.2010 г. на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На двамата е повдигнато и обвинение за престъпление за причинени телесни повреди на единадесет лица.

Водещи новини

Още новини