Повдигнаха обвинение и на Румен Овчаров за АЕЦ "Белене" (видео+снимки)

Булфото
share

Бившият енергиен министър Румен Овчаров се яви минути преди 13.00 часа в Столичното следствие заедно с адвоката си Васил Василев предаде репортер на novini.bg.

Той бе призован за разпит във връзка с разследването за АЕЦ "Белене".

На влизане в Столичното следствие Овчаров не коментира нищо пред журналисти. На излизане от там обаче той се спря при тях и съобщи, че вече му е повдигнато обвинение.

„Аз съм доволен след толкова ровене, след толкова политически натиск от  Бойко Борисов. В крайна сметка обвинението ми е за това, че съм допуснал да бъде подписано първото споразумение за „Белене”, заяви Овчаров.

Той обясни, че това споразумение е подписано в изпълнение на две министерски постановления и след международно проведен търг. Става въпрос за месец ноември 2006 година, когато е подписано това споразумение с „Атомстройекспорт”.

„На г-н Овчаров беше предявено обвинение, което няма нищо общо с правото”, коментира и адвокатът му.

Темата коментира и Румяна Арнаудова. Тя обясни отново пред журналисти за какво са повдигнати обвинения на Овчаров: „В качеството на министър на енергетиката въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху двамата директори на НЕК и без да се спазват законовите разпоредби е сключено споразумение с „Атомстройекспорт“.

Арнаудова съобщи, че като свидетел по делото е викана на разпит и Теменужка Петкова.

Водещи новини

Още новини